Rakennusliike Soimu – luotettava perheyritys

 

Omistajan, rakennusmestari Eero Mustosen kädenjäljestä on syntynyt vakavarainen perheyritys.

Kirvesmies-isänsä Erkki Mustosen kanssa jo poikasesta rakennuksilla kulkenut Eero Mustonen opiskeli rakennusmestariksi ja hetken vieraan palveluksessa rohkeutta kerättyään perusti Rakennusliike Soimu Oy:n vuonna 1990, yhdessä Martti ja Pertti Soikkelin kanssa.

Aloittelevana yrityksenä juuri perustettu rakennusliike urakoi, rakensi uutta ja saneerasi vanhaa, Joensuun talousalueella. Kovista lamavuosistakin selvittiin, eikä yrityksen toimintahistoriassa olekaan ollut yhtään tappiollista tilikautta.

2000-luvulle tultaessa osakkaat luopuivat omistuksistaan ja Eero Mustosesta tuli yksinyrittäjä.

Yhtiö kasvoi ja kehittyi merkittävän kokoiseksi rakennusliikkeeksi. Vuonna 2023 Soimun liikevaihto oli 72 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,5 miljoonaa euroa. Yhtiön oma pääoma on 6,2 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste vahva 48%.

Yhtiö toimii nykyään Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Keski-Suomen ja Uudenmaan talousalueilla työllistäen suoraan yli 100 henkilöä ja alihankkijat mukaan lukien paljon enemmän.

Määrätietoinen yrityksen kehittäminen ja tavoitteellinen liiketoiminnan kasvattaminen toivat valtakunnallista tunnustusta Eero Mustoselle keväällä 2024, kun tasavallan presidentti myönsi hänelle rakennusneuvoksen arvonimen.

Tätä nykyä toimimme käytännössä valtakunnallisesti

Toimistot meillä on Joensuun lisäksi Helsingissä, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Rakennamme niin kerros- ja rivitaloja kuin monipuolisia julkishallinnollisia rakennuksiakin. Kohteina on esimerkiksi kouluja, päiväkoteja ja palvelutaloja.

Asiakaslähtöisyys näkyy tavassamme kuunnella asiakkaidemme tarpeita ja toiveita tarkalla korvalla. Pidämme sen, minkä lupaamme.

Työnantajana Soimu toimii perheyhtiön arvoilla. Sovitut työt tehdään asianmukaisesti ja jokaisen osaamista arvostaen. Otamme mielellämme vastaan uusia ideoita ja kehitysehdotuksia. Arvostamme omatoimista, tehokasta ja ahkeraa työtapaa.