Espoon Perkkaan työmaata lämmitetään pelletillä

Rakennusaikainen lämmitys on yksi suurimmista yksittäisistä hankkeen kokonaisenergiatehokkuuteen vaikuttavista tekijöistä. Pellettikäyttöinen konttipuhallin leikkaa kustannuksista K-Supermarket Perkkaan rakennustyömaalla kahdella tavalla: energianhinnassa ja vaivattomuudessa.

Perinteisesti rakennustyömaita on lämmitetty sähköllä, öljyllä tai kaasulla. Viime vuosina saataville on tullut myös vaihtoehtoja, jotka pyrkivät optimoimaan energiankäytön ja vähentämään päästöjä, tarjoten samalla tehokkaan lämmitysratkaisun rakennustyömaille.

Yksi niistä on pelletti, joka Soimulla on käytössään K-Supermarketin työmaalla Espoon Perkkaalla. Bruttoalaa rakennuksella on 2076 neliömetriä ja lämmitettävää ilmamassaa 15.100 kuutiometriä.

Pellettikäyttöinen puhallinkontti on selvinnyt omasta osuudestaan urakassa mainiosti, toteaa työmaan vastaava työnjohtaja Mikael Gripenberg.

”Pelletti on toiminut hyvin kohteessa lämmitysmuotona. Se on myös yhteistyökumppanimme Cramon järjestämänä helppo: kaikki valvonta aina lämpötilan seurantaa myöden toimii etänä heidän kauttaan. Jos haluamme muuttaa jotain, olemme vain yhteydessä heihin ja vaikka lämpötila muuttuu sisällä”, hän summaa.

 

“Työmaalla ei ole ilmennyt
mitään ongelmia
lämmityksen kanssa”

 

Perinteisemmät energianlähteet (kuten öljy ja kaasu) vaativat jatkuvaa tankkausta ja sitovat siten resursseja. Lisäksi ne aiheuttavat tulipalovaaran työmaalle. Pellettipoltin sen sijaan tuhisee omassa kontissaan rakennuksen ulkopuolella, ja yhteistyökumppanin “avaimet käteen”-palvelun ansiosta ei juuri vaadi huomiota osakseen.

“Kontti on yhteistyökumppanin jatkuvassa etävalvonnassa. Eli jos jotakin tulisi vastaan, tietäisivät he siitä jo ennen meitä työmaalla”, Gripenberg toteaa.

“Lisäksi sisätiloissa voidaan nyt työskennellä huoletta. Myöskään pakokaasut eivät kuormita naapurustoa, kuten joistakin toisenlaisissa polttimissa”.

Säästöä syntyy myös rahassa. Paitsi ekologisempi, pelletti on myös edullisempi vaihtoehto pitää paikat lämpimänä. Gripenbergin arvion mukaan pelletin käyttäminen on tässä kohteessa noin 5–15 % edullisempaa kuin muut vaihtoehdot.


INFO:

  • Kohde: K-Supermarket Perkkaa, Espoo
  • Pääurakoitsija: Rakennusliike Soimu Oy
  • Urakkahinta: 5,0 miljoonaa euroa
  • Bruttopinta-ala: 2076
  • Valmis: 2024

Katso kaikki ajankohtaiset uutiset

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja?

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi!

0500 572 780